MARDİN / ARTUKLU - Ortaköy İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle " Drama ile Atasözü/ Deyim Anlatma" etkinliği yapıldı. Öğrenciler çeşitli atasözü ve deyimi canlandırarak eğlenceli bir etkinlik ortaya çıkardılar. Öğrencilerimizin dil zenginlik ögelerimizi anlama ve anlatma yetenekleri ortaya çıkarıldı. Öğrenciler büyük bir istekle etkinliğe katıldı.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  sınıflarımızda yaptığımız " Deyim / Atasözü Resimleme " etkinliği sonucunda ortaya çıkan resimlerle " Okul Sergisi" etkinliği yapıldı. Resimler okul panolarına asılarak öğrenci ve öğretmenlerin beğenisine sunuldu. Sergimizle panolarımızda görsel şölen oluşturduk. Sergimiz büyük beğeni topladı.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda öğrencilerle "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapıldı. Öğrencilerden seçtikleri deyim ve atasözlerinin resimlerini sınıfta yapmaları istendi. Keyifle , eğlenerek herkes resim çalışmasına katıldı. Etkinlik sonucunda ortaya çıkan ürünler okul panolarında sergilendi. Bu etkinlikte dilimizin zenginlikleri olan deyim ve atasözleri görselleştirilerek önemi fark edildi. Etkinliğimizin öğrencilerin ilgisini topladı.

Mrt

ABAD kapsamında geçekleştirilen Bilgi Yarışmasında 3. kategoride yarışan okulumuz 1. olmuştur. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyor, yetiştirme sürecinde onlara rehberlik eden tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi ile öğrencilerin söz dağarcığını zenginleştirmek için proje eylem planında yer alan, eş anlamlı sözcükler üzerine kurulu ”Bilen Oturur” etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bilen Oturur etkinliğinde öğrencilere aynı anda bir  eş anlamlı kelime soruldu ve karşılığı olan kelime istendi. Bilen öğrencinin masadaki zile basarak cevabını vermesi istendi. Sınıfın tamamının etkinliğe katılımı sağlandı.  Öğrencilerimizle hem sözcüklerin farklı karşılıklarını, anlamlarını öğrenirken hem eğlenip dersin işlenişini  keyifli hale getirdik. Öğrenilenleri kalıcı hale getirmek amaçlı bu eş anlamlı kelimelerin pano çalışmaları sınıflarda yapıldı ve sergilendi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Klasiklerin en önemli özelliklerinden biri yalnızca bir yaş grubu için olmamaları. Yani bir kitabı “klasik” yapan unsurlardan biri onu on sekiz yaşındaki bir gencin de altmış yaşındaki birinin de keyifle okuyabilecek olması. Klasiklerin her yaşta okunabilir olmaları aslında evrensellikleriyle de alakalı bir durumdur. Elbette ki her klasik eser belli bir ülkede, belli bir kültürün içinde, belli bir tarihte geçer. Dolayısıyla o ülkenin, kültürün ve tarihi dönemin özelliklerini içinde barındırır. Türk Klasikleri de aynen bu şekildedir: ortaya çıktıkları yazıldıkları dönemi ayna misali yansıtırlar.  Bu ayki pano çalışmalarında Türk Klasiklerinden 9 yazarımıza ve onların unutulmaz eserlerine yer verdik.

May

Ortaköy İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ayşenur Özkan koordinatörlüğünde 7. sınıf öğrencileriyle “ My Penpal” projesi hayata geçirildi.