MARDİN / ARTUKLU - Ortaköy İmam Hatip Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ” PROJESİ KAPSAMINDA "BİLEN OTURUR" ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi ile öğrencilerin söz dağarcığını zenginleştirmek için proje eylem planında yer alan, eş anlamlı sözcükler üzerine kurulu ”Bilen Oturur” etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bilen Oturur etkinliğinde öğrencilere aynı anda bir  eş anlamlı kelime soruldu ve karşılığı olan kelime istendi. Bilen öğrencinin masadaki zile basarak cevabını vermesi istendi. Sınıfın tamamının etkinliğe katılımı sağlandı.  Öğrencilerimizle hem sözcüklerin farklı karşılıklarını, anlamlarını öğrenirken hem eğlenip dersin işlenişini  keyifli hale getirdik. Öğrenilenleri kalıcı hale getirmek amaçlı bu eş anlamlı kelimelerin pano çalışmaları sınıflarda yapıldı ve sergilendi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 10:15 - Görüntülenme: 85